Кому нарахують субсидію автоматично, а кому варто збирати документи

today 04.05.2019 query_builder 11:07 remove_red_eye 420 bookmarks Новини

Зростає кількість родин, яким надається субсидія на житлово-комунальні послуги. Приміром, у березні її отримували близько чотирьох мільйонів сімей. Але нині досить легко людину можуть позбавити цього виду допомоги, адже її забирають, якщо борг за комунальні послуги досяг 340 грн. Субсидію повернуть у разі погашення заборгованості, або родина оформить договір реструктуризації чи виграє суд.

До речі, з травня при розрахунку субсидії братимуть лише обсяги спожитого сім’єю газу за місяць, без додаткових нарахувань певних сум облгазами. Цього місяця автоматично перерахують субсидію трьом мільйонам домогосподарств. Але деяким категоріям населення (внутрішньо переміщеним особам, орендарям житла, людям, що мешкають не за місцем реєстрації) доведеться повторно нести декларації про доходи і заяви. І, звісно ж, це стосується сімей, у яких змінився склад родини протягом 2018 року або є працездатні особи, доходи яких менше мінімальної зарплати.

Тепер для оформлення допомоги братимуть доходи за останні два квартали минулого року. Заповнені належним чином документи можна надіслати поштовим листом чи е-мейлом, а якщо маєте електронний підпис, який можна отримати протягом кількох хвилин, то ви зможете оформити субсидію, не виходячи з дому.

87 запитів за 0,194