Цікаво про цікавих. Ніхто не знав її віку, але всі знали її ім’я

today 17.04.2021 query_builder 16:00 remove_red_eye 1779 bookmarks Історичні паралелі, Краса, Новини

Вона була білявкою, яка навіть не закінчила середньої школи. Але саме ця жінка довела, що іноді кухарки можуть не тільки керувати державою, а й заробляти мільярди у себе на кухні.

Вона зварила свій перший крем у каструлі, і те, що вона поклала в це "варево", стало рецептом краси для декількох поколінь жінок всього світу. Її звали Есте Лаудер. Сьогодні це ім'я носить один із найкрупніших світових брендів індустрії краси.

Точну дату її народження не знає ніхто. Приблизно Есте з'явилася на світ на початку ХХ століття (ймовірно, 1908 року) у нью-йоркському передмісті у багатодітній родині угорських емігрантів.

Любов до прекрасного дівчинці прививали мама Роза та дядя Джон Скотц. Саме завдяки останньому Есте усвідомила своє призначення. Джон Скотц був чи-то хіміком, чи дерматологом. Він працював над формулою крему для обличчя. У маленькій конюшні за будинком він створив лабораторію. Чарівний світ краси дівчинка відкрила для себе саме там. Дядя передав їй секрет майстерності - все інше вона зробила сама.

Разом із формулою крему Есте вивела й першу формулу успіху. Вона виробляла якісний товар та вправно його продавала. Секрет успіху вкладався в два П - Придумати та Продати.

Вона роздала 80 пробників та отримала своє перше замовлення від магазину на 800 доларів. Це була перша перемога. А одним із правил стало: хочеш отримати - вклади. А якщо хочеш, щоб все було зроблено добре, - зроби сам.

Чудо-крему його винахідниця дала своє ім'я - Есте Лаудер. Прізвище Лаудер вона отримала від чоловіка Джозефа, за якого вийшла заміж, ще не закінчивши школу.

"Продаючи крем, потрібно продавати мрію про юність", - цю настанову разом із рецептом крему Есте залишив її дядя Джон.

Та у молодої жінки були вже власні комерційні рецепти: потрібні ні гроші, ні освіта, ні зв'язки - тільки наполегливість та впертість. "Ви ніколи не зможете сказати Есте "ні", і в цьому також один із секретів її успіху", - говорили про неї компаньйони.

Ця жінка активно працювала до 86 років. Із часом "маленька сімейна справа" стала великим сімейним бізнесом. Її бізнес-поради взяли на озброєння багато успішних підприємців: навчіться говорити "ні", довіряйте своєму внутрішньому голосу, визнавайте свої помилки, наймайте кращих фахівців, долайте труднощі, добре навчайте продавців.

У спадок дітям та онукам вона залишила успішний, процвітаючий бізнес.

Вона чи не єдина серед жінок-мільярдерів, яка досягла успіху власними силами. Вона першою зрозуміла: не слід недооцінювати прагнення жінки бути прекрасною. Есте Лаудер померла у власній квартирі у 2004 році. Ніхто не знав її віку, але всі знали її ім'я.

Журнал Київщини "Корисний формат. Нове передмістя"

87 запитів за 0,204