Поради лікаря. Нічний кашель у дитини, дитячі страхи

today 20.02.2019 query_builder 10:03 remove_red_eye 2642 bookmarks Здоров'я

Як подолати дитячі страхи?

Здати кров, зробити щеплення, УЗД або просто піти на прийом до лікаря - величезна проблема і витрачені нерви? Наше завдання у цьому випадку - допомогти здолати побоювання, морально підтримати.

Коли малюк чогось боїться, він стає надзвичайно вигадливим на всілякі відмовки, примхливим. М'яко вмовити чи жорстко примусити? Найліпший варіант - шукати золоту середину. "Не піду", "Боюсь", "Віддайте мою кров назад!", "Я поскаржусь татку!" - чого лише не почуєш!

Ось шість кроків, щоб налаштувати дитину на медичну процедуру.

Почни з себе

Іноді причина страху може бути у твоїй невпевненій поведінці. Якщо ти сама недолюблюєш такі процедури, краще відправити у лабораторію з дитиною татка або бабусю. Проконсультуйтесь із лікарем, чи дійсно необхідно зробити цей аналіз чи процедуру, дізнайтеся, для чого вона потрібна. Це допоможе тобі усвідомити важливість тієї чи іншої медичної маніпуляції, тоді ти подумки і словесно впевнено скажеш малюку слово: "Треба!"

Готуйся заздалегідь

Вже з 2-річним малюком можна грати у лікарню, роблячи уколи улюбленим лялькам. Нехай син або донька відчують себе лікарем. Розповідай, що мета будь-яких маніпуляцій - здоров'я і гарний настрій пацієнтів.

Обговорюйте ситуації, коли до лікаря ходять інші члени родини, щоб малеча бачила, що це звичайна процедура, така ж, приміром, як чищення зубів.

Дій спокійно і впевнено

Якщо трапилась істерика, не віддзеркалюй подібну поведінку. Спокійно посади дитину перед лікарем, розмовляй спокійним голосом, кілька разів монотонно проговори всі пояснення. Лаючись, ти лише погіршиш ситуацію.

Відволікай у кабінеті

Найчастіше малюки бояться саме моменту уколу. Тому підтримай малюка, розваж його розмовами. Розвернись у бік, протилежний маніпуляціям. Візьми улюблену іграшку, увімкни мультик на телефоні, заспівай пісеньку.

Якщо дитина достатньо доросла, запитай, чи не хоче вона зайти у кабінет сама.

Приготуй приємний сюрприз

Іноді можна домовитися про взаємовигідний обмін, завчасно пообіцявши придбати бажану іграшку. Але навіть якщо ти використала інші прийоми мотивації, компенсуй негативні емоції: купи невеличкий приємний подарунок, приготуй улюблену страву дитини, подивіться разом новий мультфільм.

Хвали за сміливість

Зазвичай медичне втручання - нестандартна ситуація для дитини. Тому буде не зайвим розповісти всім членам родини і друзям про успіхи.

Знайди, за що похвалити: подолав свої побоювання, швидко заспокоївся, почав посміхатися після відвідування поліклініки. Так ти зміцниш позитивний настрій на майбутнє.

П'ять способів полегшити нічний кашель у дитини

Нічний кашель у дитини

Це, на жаль, рано чи пізно трапляється з кожною дитиною. Дратівливе відчуття у горлі починається як лоскотання, а потім переростає у сухий кашель, який заважає заснути або будить малюка посеред ночі.

Кашель - це природний спосіб організму позбавити легені та дихальні шляхи від подразнювачів - слизу, мікробів та сторонніх предметів. Давайте розберемося, як зупинити кашель вночі, коли так хочеться відпочити.

Трав'яний чай із медом

Тепле питво заспокоїть подразнене горло та дуже чутливі дихальні шляхи дитини. "Будь-яка тепла рідина полегшить відхід слизу у дихальних шляхах. Пий більше", - говорить Норман Едельман, доктор медичних наук, головний лікар Американської асоціації легень.

Сон на підвищенні

Коли справа доходить до нічного кашлю, сила тяжіння тут твій головний ворог. Весь слиз, який попадає у дихальні шляхи протягом дня подразнює горло вночі. Створи малюку невеличке підвищення під плечі і голову, й він буде менше кашляти.

Слідкуй за вологістю

Зволожувачі повітря допомагають відкашлятися, якщо повітря в оселі досить сухе. Але підвищена вологість у спальні може стати причиною цього кашлю. Пилові кліщі та плісень, як, до речі, й інші алергени, успішно розповсюджуються у вологому повітрі. Все добре в міру!

Перша допомога

У випадку, коли дитина почне кашляти вночі, підготуйте все необхідне на столику біля ліжка - склянку води, сироп від кашлю, краплі та інше, що може допомогти. Чим швидше ти зможеш зупинити приступ кашлю, тим краще.

Запишись до лікаря

Якщо нічний кашель турбує дитину більше 7 днів, треба знову записатися до лікаря. Це, звісно, займе певний час, але разом із педіатром ви зможете зрозуміти справжню причину, почати лікування й знову зробити ночі спокійними!

Якщо у Вас виникли питання стосовно Вашого здоров'я та здоров'я Вашої дитини, телефонуйте нам за номером 067-100-23-63

та записуйтеся на консультацію до наших досвідчених та кваліфікованих спеціалістів!

87 запитів за 0,178