Слід будувати лише енергоефективне житло

today 12.02.2019 query_builder 10:15 remove_red_eye 326 bookmarks Новини

Саме так вважають у Мінрегіоні. Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе пропонує передбачити у змінах до будівельних норм спорудження лише енергоефективного житла, пише «Економічна правда» з посиланням на його сторінку у Facebook.

"У проекті нового ДБН щодо житлових будинків пропонуємо ввести чіткі європейські вимоги до енергозбереження будівель при їх новому будівництві чи реконструкції та проектувати житло з класом енергоефективності не нижче "С". Це дозволить: економити до 40% енергії; у випадку реконструкції будинків суттєво продовжити строк експлуатації будівель", - написав Парцхаладзе.

Він також нагадав, що торік було ухвалено закон щодо енергоефективності будівель.

"Він впроваджує європейські вимоги до енергозбереження, вводячи класи енергоефективності будівель від A до G. Тому під час оновлення ДБН щодо житлових будинків ці зміни повинні також бути враховані. Сьогодні у відповідних чинних нормах є лише загальні вимоги до енергозбереження" - зазначив Парцхаладзе.

До речі, із 1 вересня минулого року діє норма щодо обов’язкової енергомодернізації будівель шкіл, а з 1 жовтня - дитсадків. Завдяки цим заходам приблизно на 20% збільшується строк експлуатації будівель. Відповідні зміни містяться у нових ДБН В.2.2-3:2018 "Будинки і споруди. Заклади освіти" та ДБН В.2.2-4-2018 "Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти".

87 запитів за 0,253