Топ-100 найуспішніших українок

today 07.03.2019 query_builder 15:17 remove_red_eye 443 bookmarks Новини

Напередодні Міжнародного жіночого дня опубліковано топ-100 найуспішніших жінок України за версією журналу "Новое время". У список потрапили українки, які досягли "вражаючих результатів у бізнесі, політиці, громадському житті та інших значущих сферах", зазначають його упорядники.

Топ-100 поділено на категорії "Політика", "Державні чиновники", "Бізнес", "Суспільство", "Корпоративний сектор", "Культура, медіа", "Шоу-бізнес" і "Спорт".

Зокрема, у категорії "Культура, медіа" відзначено головного редактора тижневика "Дзеркало тижня. Україна" Юлію Мостову, драматурга і сценариста Наталку Ворожбит; ведучу програми "ТСН Тиждень" на каналі "1+1" Аллу Мазур; власницю популярного інтернет-видання "Українська правда" Олену Притулу; керівника інформаційної служби каналу ICTV Олену Фроляк.

У топ-100 успішних жінок-політиків: лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко; заступники голів фракцій БПП і Народного фронту Оксана Продан і Вікторія Сюмар; народні депутати Вікторія Войцицька та Олена Сотник (обидві представляють "Самопоміч"), Ольга Богомолець (БПП), Світлана Заліщук (донедавна БПП), Олена Шкурум та Олена Кондратюк (обидві з "Батьківщини"), перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, віце-спікер ВР Оксана Сироїд; представник президента у ВР Ірина Луценко; голова парламентського Комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна.

Серед жінок-державних службовців найуспішнішими визнані: в. о. міністра охорони здоров'я і АПК Уляна Супрун та Ольга Трофімцева, міністри освіти, науки та фінансів Лілія Гриневич та Оксана Маркарова; український омбудсмен Людмила Денисова; заступник голови МЗС України Олена Зеркаль; віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе; перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова; перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.

Серед спортсменок у топі українські шахістки Анна і Марія Музичук, капітан збірної України з баскетболу Аліна Ягупова, тенісистка Еліна Світоліна та юна дзюдоїстка Дар'я Білодід.

87 запитів за 0,233