Біг по колу, або кому під силу звільнити заручників «Дніпровського круга»?

today 12.03.2018 query_builder 23:25 remove_red_eye 1314 bookmarks Новини

12 березня Києво-Святошинська районна рада на засіданні позачергової сесії розглянула питання щодо захисту законних прав постраждалих від недобросовісних дій забудовника багатоквартирного будинку № 51 (корп. 6), по вул. Білогородській, що в Боярці. Йдеться про горезвісну компанію ДП «Дніпровський круг», через неправомірні дії якої, по суті без житла залишилися десятки осіб. Будівлі, в яких мешкали потерпілі, були знесені на підставі рішення Боярської міськради ще у 2007 році, натомість - на звільненій території нині височить багатоповерхівка.

Протягом 10 років «відселенці» не отримали ані обіцяного нового житла, ані компенсації. І на це є об’єктивні причини. Забудовника де-факто вже не існує сім років. Вирішити проблему за ці роки не спромоглася і Боярська міськрада, яка, до речі, десять років тому документально гарантувала відселенцям виконання обіцяного.

Заручниками цієї ситуації наразі стали й мешканці 192 квартир новобудови. Адже через конфліктність ситуації, ці квартири досі не введені в експлуатацію. Відтак їх власники позбавлені права на субсидію, оскільки не можуть отримати реєстрацію проживання. Від того страждає і якість комунальних послуг, більше того, за електроенергію жителі квартир, що не введені в експлуатацію, сплачують за комерційним тарифом.

З огляду на гостроту проблеми депутати ухвалили рішення, відповідно до якого Києво-Святошинська райдержадміністрація у стислі терміни має розробити програму щодо фінансування придбання нового житла для відселенців. Крім того, районні депутати звернулися до своїх колег у Боярській міській раді з проханням прискорити процес введення в експлуатацію шостого корпусу буд. 51, по вул. Білогородській.

З цього питання на сесії виступили представники громадськості, депутати райради Олена Бебешко, Владислав Данченко, депутат Боярської міської ради Олександр Борецький.

У свою чергу голова райради Вадим Гедульянов наголосив, що районна рада готова у найближчий час затвердити програму та, у разі введення шостого корпусу новобудови в експлуатацію, фінансувати або співфінансувати її виконання.

Уже цього тижня має відбутися перше засідання робочої групи, яка має підготувати проект програми.

87 запитів за 0,175