Вона відкрила новий Всесвіт

today 06.11.2018 query_builder 10:17 remove_red_eye 1403 bookmarks Краса

Увага! Всі фотографії захищені авторським правом!

Придивіться уважніше до кожної з цих фотографій. Що ви бачите на них? Виявляється, не тільки за допомогою телескопу, а й фотооб’єктива можна відкрити нову планету, та ні – цілу галактику.

Фотограф із Гатного Risha Blue створила досить незвичайний і цікавий проект під назвою My new worlds («Мої нові світи»). І хто б міг подумати, що ці світлини представляють собою серію знімків текстурної поверхні вмісту баночок із акриловою емаллю.

Як говорить сама авторка робіт, цей ефект був створений ненавмисно. «Відкривши баночку акрилової емалі, я виявила, що її вміст схожий на планету», - говорить Risha. – І це натуральна схожість без використання графічних методів». Дивовижно, але кожна вигадана «планета« – особлива за своєю текстурою.

Унікальність цього проекту і в тому, що до Rishі ніхто не створював таких космічних робіт. Світлини «планет» - оригінальні самі по собі, оскільки після кожного використання фарби вона завмирає, застоюється у баночці завжди у різних неповторних текстурних розводах.

Більше того, кожен, дивлячись на зображення, може пофантазувати і придумати, на яку з планет буде схожа та чи інша модель... Споглядати на текстурні розводи на поверхні акрилової емалі – це як медитація, що надихає на глибокі філософські роздуми…

І хто б міг подумати, що під кришкою баночки з акриловою емаллю можна, зовсім випадково відкрити для себе іншу, незбагненну, планету.

І часом здається, що це - не просто баночка з емаллю, а загадковий, пластиковий портал у дивовижний «всесвіт».

87 запитів за 0,224