12 грудня – день пам’яті святого мученика Парамона та Акакія Синайського

today 12.12.2022 query_builder 07:24 remove_red_eye 46 bookmarks Новини

Сьогодні, 12 грудня, в православному календарі день пам’яті святого мученика Парамона. Святий мученик Парамон і з ним 370 мучеників постраждали за віру в Христа за часів імператора Декія, пише УНІАН. Правитель східних областей Аквіан посадив у темницю християн, змушуючи їх відмовитися від Христа і принести жертву ідолам.

В'язнів мучили, сподіваючись загрозою смерті змусити їх поклонитися язичницьким божествам. Один з місцевих жителів, на ім'я Парамон, бачив муки християн, відкрито засудив жорстокість правителя і сповідав свою віру в Єдиного Істинного Бога, Господа Ісуса Христа. Святого Парамона після жорстоких тортур обезголовили разом з іншими трьомастами сімдесятьма мучениками.

Також 12 грудня — день пам'яті Акакія Синайського.

Жив Акакій у VI столітті та 9 років служив у злонравного старця. Акакій намагався вести благочестиве життя, молився і дуже сильно вірив у Господа. Всі накази та вказівки старця чоловік намагався виконувати чесно і рішуче, однак йому це радості не приносило. Часто Акакій лягав в гроб і робив вигляд, ніби помер. Люди, що проходили повз, запитували, чи дійсно помер цей святий. На що сам Акакій відповідав, що той, хто слухняний, померти не може. Коли святий дійсно помер, то старець сповідався у всіх своїх гріхах і теж почав вести благочестиве життя.

Фото з відкритих джерел

91 запитів за 0,183